Domestic and Residential

Priory Gardens, Berkhamsted

We designed two extensions on this distinctive property in the centre of Berkhamsted to accommodate the changing needs of  the client's expanding family.

Phase 1

Initially, we converted the garage to the side of the house into a dining room / family room and constructed a new master bedroom above it at first floor.

By clever use of space, we were able to create an ensuite bathroom for the new master bedroom, reconfiguring the existing family bathroom and airing cupboard.

Phase 2

Five years later, our work involved re-planning the ground floor.

We adapted access to the kitchen and by relocating the front door by 1m, we were able to create a utility room and a bike store at the front of the house.

Other improvements included replacing a rear window to a 2nd patio door, providing the living room with a glazed frontage to the rear garden.

DCP_0319
Imported Photos 00042
IMG_1920
DSC00151-update

Contour Architecture Ltd. 89 High Street, Berkhamsted HP4 2DF. T: 01442 910630. E: office@contour-architecture.com

Menu